Sensibilisatie

Uw werknemers als drijfveer van het innovatieproces.

Illustratie van een werknemers die een workshop volgen

Investeer in een langetermijnplanning en bied een duurzaam draagvlak aan voor al uw werknemers. Wij ontwikkelden workshops en programma’s om uw team op 3 manieren te sensibiliseren. Via Inspire, Experience en Educate bieden we inspiratiesessies, hands-on ervaringen en opleidingsmogelijkheden aan. Wij ondersteunen u, samen met onze partners, binnen ieder aspect en houden rekening met ieder instapniveau.

Illustratie van keynotes & talks Inspire

Nieuwe technologieën en methodieken creëren mogelijkheden. Plant een zaadje in het achterhoofd van uw werknemers en inspireer hen met interessante succesverhalen die motiveren en hen doen geloven in vernieuwing.

Logo van KMO Portefeuille Vlaamse Overheid

Introductie tot Blockchain icon Introductie tot Blockchain

Is Blockchain voor uw medewerkers nog een onbekend begrip? Dan is deze introductie de ideale manier om hen kennis te laten maken met de mogelijkheden van deze technologie. We leggen op een toegankelijk niveau de basisprincipes uit en prikkelen de verbeelding aan de hand van bestaande use cases.
Wat lichten we tijdens deze sessie toe?

  • Hoe zit Blockchain in elkaar?
  • Wat zijn de belangrijkste voorwaarden om Blockchain in te zetten?
  • Hoe wordt Blockchain vandaag toegepast in de bedrijfswereld?

Indien u dat wenst gaan we in een vervolgsessie verder met een interactief gesprek. Hier bespreken we in beperkte groep op welke manier Blockchain een oplossing zou kunnen bieden binnen uw eigen organisatie.

Blockchain

Introductie tot A.I. icon Introductie tot A.I.

Artificiële Intelligentie is een breed domein met een waaier aan uiteenlopende toepassingen. Wij werpen tijdens deze inspiratiesessie een licht op de verschillende opportuniteiten die AI biedt binnen tal van sectoren. Tijdens deze keynote behandelen we:

  • De basisprincipes van AI en Machine Learning
  • De uitdagingen binnen dit expertisegebied
  • Aan welke randvoorwaarden er moet worden voldaan om AI in te zetten
  • Succesvolle cases binnen dit domein

Indien u dat wenst bespreken we tijdens een vervolgsessie hoe AI gebruikt kan worden binnen een relevante case van uw eigen organisatie.

AIMachine Learning

Introductie tot Design Thinking icon Introductie tot Design Thinking

Tijdens deze sessie leggen we het proces van Design Thinking uit. Hoe benadert u een idee met een gebruikersgerichte mindset? Hoe filtert u alle ideeën van het projectteam? Wij introduceren uw werknemers graag in de wereld van Design Thinking aan de hand van deze topics:

  • De basisprincipes van Design Thinking
  • Hoe past u Design Sprints toe?
  • Welke succesverhalen kwamen tot stand dankzij Design Thinking?

Indien u dat wenst, bespreken we in een vervolgsessie, samen met enkele werknemers, een aantal concrete bedrijfscases binnen uw eigen organisatie en zoeken we aan de hand van Design Thinking naar een efficiënte oplossing.

Design Thinking

Illustratie van Design Thinking proces Experience

Maak nieuwe methodieken en technologieën tastbaar door uzelf onder te dompelen in concrete cases. Stap uit het vertrouwde denkpatroon, ontdek nieuwe inzichten en ga professioneel aan de slag met de skills die u verworven hebt tijdens deze workshops.

Logo van KMO Portefeuille Vlaamse Overheid

Workshop Design Sprint icon Workshop Design Sprint

Een design sprint is een werkwijze die gebaseerd is op de principes van Design Thinking. Door gebruik te maken van deze methodiek zet u de gebruiker van uw product centraal. Daarnaast stelt u teams in staat om op een gestructureerde manier belangrijke en complexe problemen op te lossen.

Tijdens deze workshop behandelen we de basisprincipes van design sprints. U gaat hands-on aan de slag met een case die u zelf selecteert.

Design SprintDesign Thinking

Workshop van prototype tot functioneel design icon Workshop van prototype tot functioneel design

De overschakeling van prototyping naar de agile software delivery fase is vaak een uitdaging. Tijdens deze workshop leggen we de link tussen de verschillende domeinen die binnen dit proces aan bod komen. Aan de hand van een fictieve case leiden we deelnemers door de verschillende fases van ideation tot het opstellen van een agile backlog.

Agile Software DeliveryBacklog ManagementDesign SprintDesign ThinkingFunctional Analysis

Illustratie van educatie sessie Educate

Wilt u zich verdiepen in de mogelijkheden van een nieuwe technologie zoals Blockchain of is een technische bijscholing uw ding en wilt u graag meteen aan de slag? Wij organiseren opleidingen voor ieder instapniveau en houden rekening met uw vakgebied.

Logo van KMO Portefeuille Vlaamse Overheid

Blockchain voor architecten icon Blockchain voor architecten

Wat zijn de basisprincipes van Blockchain? Wat zijn de belangrijkste randvoorwaarden om aan de slag te gaan met Blockchain? Op welke manier past Blockchain binnen uw enterprise architectuur? We reiken u technieken en handvaten aan om de mogelijkheden van Blockchain voor uw eigen organisatie te onderzoeken en te implementeren.

Deze opleiding is geschikt voor business managers, enterprise architechten, solution architecten en business analisten. Na afloop van deze tweedaagse opleiding bent u in staat om Blockchain te onderzoeken en om toepassingen de bedenken binnen uw eigen domein.

Blockchain

Blockchain voor developers icon Blockchain voor developers

Hoe implementeert u Blockchain? Tijdens deze opleiding leert u op een diepgaand technisch niveau over de mogelijkheden van deze nieuwe technologie.

Afhankelijk van uw noden en wensen dompelen wij u onder in enkele Blockchain technologieën en leren wij u om zelf toepassingen op te zetten op de huidige technology stack van uw bedrijf. Deze opleiding is geschikt voor software ontwikkelaars, software architecten en solution architecten.

Blockchain